Удовичић: Овај закон је најважнији акт за спорт!

Министар је на почетку нагласио да је у самој припреми Нацрта закона о спорту имао прилику да лично разговара са представницима свих већих савеза, са професорима Економског, Правног факултета, спортским експертима, људима који су у систему спорта јако дуго и који су у претходно време критиковали и давали сугестије.

„Мислим да смо уважили већину тих сугестија, оне које смо могли да спроведемо имајући у виду и остале законе. Овај Закон усаглашен је са 12 других као и са међународним спортским правилима и сматрам да је ово најважнији акт за спорт! Што се претходних јавних расправа тиче, јако сам задовољан и од великог су значаја мишљења и сугестије директно са терена”, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је напоменуо да претходне јавне расправе, које су трајале од 7-8 сати, говоре да представници спорта имају жељу да директно комуницирају са министром.

„Мислим да их мотивише моје присуство за време свих јавних расправа од почетка до краја, да изађу и ад кажу оно што имају. Сматрам да је то показатељ да ова Влада апсолутно транспарентно наступа и да желимо да саслушамо друге, да нема личних афинитета у изради неких законских решења, већ апсолутно желимо да чујемо и поштујемо мишљење терена“, нагласио је Удовичић.

Министар је овим путем позвао све заинтересоване грађане  да до 1. јуна писаним путем доставе своје критике и сугестије у вези са Нацртом закона о спорту.

,,Ми смо ту због свих њих. Овај Закон мора да напише спорт јер га примењујемо сви, али га највише примењује терен. Данас завршавамо тек једну трећину посла. Након овога  очекују нас преговори са ресорним министарствима и мислим да је ово тек почетак једног транспарентног доношења и спровођења законског оквира“, закључио је министар Удовичић.

Top