Удовичић на отварању других Европских игара у Минску

Србију представља 66 спортиста у 12 спортова, прилика и за бројне билатералне састанке са министрима спорта и представницима међународних спортских организација

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и помоћник министра за спорт Дарко Удовичић присуствовали су данас свечаној церемонији отварања других Европских игара у Минску.

Друге Европске игре одржавају се од 21. до 30. јуна уз учешће више од 4.000 спортиста из 50 земаља који ће се такмичити у 15 спортова и 23 дисциплине, а заставу Србије на Стадиону Динамо носио је Марко Ждеро, спортиста у баскету 3 на 3, освајач три медаље са светских првенстава. Такмичење у Минску биће уједно и званично Европске првенство у џудоу и боксу, а додатни значај Играма даје чињеница да ће  у осам спортова имати и квалификациони карактер за Олимпијске игре 2020 у Токију.

Српски тим за Минск броји 66 спортиста у 12 спортова, 14 дисциплина: баскет 3X3 (мушки и женски тим), бициклизам, бокс, бадминтон, џудо, кајак, карате, рвање, самбо, стони тенис, стрељаштво и стреличарство.

“Изузетно ми је драго што ћу бити у прилици да у Минску поздравим наше спортисте који ће поносно представљати нашу земљу на другим Европским играма и Европском првенству у џудоу и боксу – и пружим подршку у њиховом походу ка медаљама. Међународна спортска тамичења овог, највишег нивоа права су прилика да наши спортисти и стручни штабови освоје медаље, али и стекну драгоцено искуство за предстојеће Олимпијске игре у Токију, које су - сигуран сам - најважнији циљ свих наших спортиста. Ова посета Минску је значајна и због бројних билатералних састанака са министрима спорта и представницима међународних спортских организација, који ће бити од непосредне користи за даљи развој нашег система спорта“, нагласио је министар Удовичић.

 

 

Top