Udovičić na otvaranju drugih Evropskih igara u Minsku

Srbiju predstavlja 66 sportista u 12 sportova, prilika i za brojne bilateralne sastanke sa ministrima sporta i predstavnicima međunarodnih sportskih organizacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić prisustvovali su danas svečanoj ceremoniji otvaranja drugih Evropskih igara u Minsku.

Druge Evropske igre održavaju se od 21. do 30. juna uz učešće više od 4.000 sportista iz 50 zemalja koji će se takmičiti u 15 sportova i 23 discipline, a zastavu Srbije na Stadionu Dinamo nosio je Marko Ždero, sportista u basketu 3 na 3, osvajač tri medalje sa svetskih prvenstava. Takmičenje u Minsku biće ujedno i zvanično Evropske prvenstvo u džudou i boksu, a dodatni značaj Igrama daje činjenica da će  u osam sportova imati i kvalifikacioni karakter za Olimpijske igre 2020 u Tokiju.

Srpski tim za Minsk broji 66 sportista u 12 sportova, 14 disciplina: basket 3X3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, badminton, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.

“Izuzetno mi je drago što ću biti u prilici da u Minsku pozdravim naše sportiste koji će ponosno predstavljati našu zemlju na drugim Evropskim igrama i Evropskom prvenstvu u džudou i boksu – i pružim podršku u njihovom pohodu ka medaljama. Međunarodna sportska tamičenja ovog, najvišeg nivoa prava su prilika da naši sportisti i stručni štabovi osvoje medalje, ali i steknu dragoceno iskustvo za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, koje su - siguran sam - najvažniji cilj svih naših sportista. Ova poseta Minsku je značajna i zbog brojnih bilateralnih sastanaka sa ministrima sporta i predstavnicima međunarodnih sportskih organizacija, koji će biti od neposredne koristi za dalji razvoj našeg sistema sporta“, naglasio je ministar Udovičić.

 

 

Top