Удовичић: Ђорђе - прави пример свим младима

„Постигнутим резултатима Ђорђе представља нашу младу научну елиту. Он је интелектуална снага и будућност Србије, и због тога ми је задовољство што сам имао прилику да га упознам. Ђорђе треба да буде пример свим младима да ако радите оно што волите и у томе сте истрајни, резултати неће изостати“, рекао је Удовичић.

djordjeogrizovic

Овај осамнаестогодишњак науком је почео да се бави у седмом разреду основне школе, у оквиру Регионалног центра за таленте у Београду. Током седмог и осмог разреда радио је истраживања из историје и освојио прве награде на републичким такмичењима. У гимназији се посветио области заштите животне средине, а значајну улогу у упознавању са истраживачким процесом имао је и његов рад у Истраживачкој станици Петница.

Ђорђе је у разговору са министром испричао да је свест о одговорности према животној средини имао већ са седам година када је почео да рециклира папир. Планира да основне студије заврши у Србији у области заштите животне средине, мастер и докторске студије у иностранству, али како каже и да се после школовања врати у своју земљу.

Top