Udovičić: Đorđe - pravi primer svim mladima

„Postignutim rezultatima Đorđe predstavlja našu mladu naučnu elitu. On je intelektualna snaga i budućnost Srbije, i zbog toga mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da ga upoznam. Đorđe treba da bude primer svim mladima da ako radite ono što volite i u tome ste istrajni, rezultati neće izostati“, rekao je Udovičić.

djordjeogrizovic

Ovaj osamnaestogodišnjak naukom je počeo da se bavi u sedmom razredu osnovne škole, u okviru Regionalnog centra za talente u Beogradu. Tokom sedmog i osmog razreda radio je istraživanja iz istorije i osvojio prve nagrade na republičkim takmičenjima. U gimnaziji se posvetio oblasti zaštite životne sredine, a značajnu ulogu u upoznavanju sa istraživačkim procesom imao je i njegov rad u Istraživačkoj stanici Petnica.

Đorđe je u razgovoru sa ministrom ispričao da je svest o odgovornosti prema životnoj sredini imao već sa sedam godina kada je počeo da reciklira papir. Planira da osnovne studije završi u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine, master i doktorske studije u inostranstvu, ali kako kaže i da se posle školovanja vrati u svoju zemlju.

Top