Svetski forum mladih naučnika u Bakuu

Svetski forum mladih naučnika održaće se od 26. do 31. maja 2014. godine u Bakuu. Forum organizuju Ministarstvo omladine i sporta Republike Azerbejdžana, Nacionalna akademija nauka Azerbejdžana, Unija mladih naučnika i studenata Azerbejdžana, uz organizacionu podršku Evropskog saveta za doktorante i mlade naučnike „EURODOC“ Brisel.

Svrha Svetskog foruma mladih naučnika je da okupi mlade naučnike i istraživače zainteresovane za neprekidno traženje odgovarajućih odgovora na nove probleme i izazove, uspostavljanje profesionalnog dijaloga, sticanje novih iskustava i novih ideja. Osim toga, usmeren je ka stvaranju odgovarajućih uslova za interdisciplinarna istraživanja u budućnosti i jačanju postojeće zajednice mladih naučnika u svetu. Ovo je jedinstvena prilika da se mladi naučnici iz celog sveta sretnu kako bi razmenili iskustva, ideje i ciljeve. Glavna tema Foruma je „Novi izazovi u svetu nauke: zajednički pristup mladih naučnika“. 

Na Forumu se očekuje učešće više od 300 učesnika iz 100 zemalja i 200 učesnika iz Azerbejdžana. Forum je namenjen diplomiranim studentima, mladim naučnicima i istraživačima uzrasta do 40 godina.

Aplikacioni formular za prijavu možete naći na http://bakuworldscienceforum.com/. Rok za prijavu učesnika je 30. april 2014. godine, do 18.00 časova po azerbejdžanskom vremenu.

Izabrani učesnici biće obavešteni do 5. maja. Sve troškove (osim troškova izdavanja viza) za izabrane učesnike Foruma snosi Ministarstvo omladine i sporta Republike Azerbejdžan.
Top