Светски форум младих научника у Бакуу

Светски форум младих научника одржаће се од 26. до 31. маја 2014. године у Бакуу. Форум организују Министарство омладине и спорта Републике Азербејџана, Национална академија наука Азербејџана, Унија младих научника и студената Азербејџана, уз организациону подршку Европског савета за докторанте и младе научнике „EURODOC“ Брисел.

Сврха Светског форума младих научника је да окупи младе научнике и истраживаче заинтересоване за непрекидно тражење одговарајућих одговора на нове проблеме и изазове, успостављање професионалног дијалога, стицање нових искустава и нових идеја. Осим тога, усмерен је ка стварању одговарајућих услова за интердисциплинарна истраживања у будућности и јачању постојеће заједнице младих научника у свету. Ово је јединствена прилика да се млади научници из целог света сретну како би разменили искуства, идеје и циљеве. Главна тема Форума је „Нови изазови у свету науке: заједнички приступ младих научника“. 

На Форуму се очекује учешће више од 300 учесника из 100 земаља и 200 учесника из Азербејџана. Форум је намењен дипломираним студентима, младим научницима и истраживачима узраста до 40 година.

Апликациони формулар за пријаву можете наћи на http://bakuworldscienceforum.com/. Рок за пријаву учесника је 30. април 2014. године, до 18.00 часова по азербејџанском времену.

Изабрани учесници биће обавештени до 5. маја. Све трошкове (осим трошкова издавања виза) за изабране учеснике Форума сноси Министарство омладине и спорта Републике Азербејџан.
Top