Светска елита спортске медицине у Београду

,,Ово је сјајна прилика пре свега за студенте који су овде присутни. Мене су, као бившег спортисту, предавања веома заинтригирала, јако су занимљива, а могу тек да замислим колико младим студентима ово значи. Драго ми што смо организовали први Конгрес спортске медицине у Србији и надам се да неће само на томе остати, да ће Завод и клиника Аспетар наставити сарадњу. Ово је одличан показатељ сарадње две државе“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Свечано отварање прве Међународне конференције спортске медицине у Србији одржано је дан раније, у четвртак, 21. маја у Народном позоришту.

„Изузетна  је  част  за  Србију  што  има прилику да буде  домаћин  светској  елити  спортске медицине. Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије ову конференцију припрема још од прошле године у сарадњи са „АСПЕТАР“ болницом, у потпуној координацији с Министарством омладине и спорта као покровитељем. Конференција спортске медицине је прилика за промоцију Србије, али и прилика да се домаћа стручна јавност упозна са светским трендовима у лечењу спортских повреда, да наши лекари успоставе сарадњу са најпознатијим светским лекарима и да њихово знање пренесу у нашу земљу, поготово у овој, свима веома важној, предолимпијској години“, рекао је министар Удовичић и пожелео добродошлицу свим учесницима и гостима.

Министар је нагласио да су веома снажне институционалне и поједначне везе између АСПЕТРА, једне од напрестижнијих спортских болница у свету и Завода за спорт и медицину спорта – једног од најстаријих института за спортску медицину у свету, веома важна гаранција успешности ове конференције, којој ће присуствовати доктори који су светски признати и који су водећи у МОК, ФИФА, УЕФА и другим институцијама и који су признати у лечењу свих најбитнијих и најкомпликованијих повреда.

Свечаном отварању присуствовали су и директор Завода за спорт и медицину Горан Бојовић, министар омладине и спорта Државе Катар Салах бин Ганем бин Насер Ал Али, директор клинике „Аспетар“ др Хаким Кхалаби, начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Зоран Шегрт, директор Клиничког центра Србије проф. др Миљко Ристић и помоћник министра науке, образовања и спорта Хрватске Томислав Пашквалин.

Top