Сајам идеја – прилика за представљање бизнис идеја младих

У оквиру пројекта Мој први бизнис, који је финансијски подржало Министарство омладине и спорта, омладинско удружење iSerbia је у Студентском културном центру одржало Сајам идеја, где је 20 чланова Мреже младих предузетника имало прилику да своје предузетничке идеје представи посетиоцима.

Сајам су отворили Милош Јовановић, извршни директор удружења iSerbia и помоћница министра омладине и спорта, Снежана Клашња. Она је подсетила све присутне да је 2016. година проглашена годином предузетништва, што значи да ће на нивоу државе бити вођена свеобухватна акција подршке приватним иницијативама али и усвајању принципа предузетништва као начина мишљења у економији, образовању, култури и државним политикама. У погледу подршке start-up компанијама, посебно место заузимаће пословни подухвати младих, жена и социјално предузетништво.

Пројекат "Мој први бизнис" има за циљ да учесницима насавремен и ефикасан начин пружи применљива и конкретна знања и вештине из области које су потребне да би се остварили у предузетничким водама. Битан корак на том путу свакако је промоција и повезивање са онима који су се већ остварили као успешни предузетници.

Top