Sajam ideja – prilika za predstavljanje biznis ideja mladih

U okviru projekta Moj prvi biznis, koji je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta, omladinsko udruženje iSerbia je u Studentskom kulturnom centru održalo Sajam ideja, gde je 20 članova Mreže mladih preduzetnika imalo priliku da svoje preduzetničke ideje predstavi posetiocima.

Sajam su otvorili Miloš Jovanović, izvršni direktor udruženja iSerbia i pomoćnica ministra omladine i sporta, Snežana Klašnja. Ona je podsetila sve prisutne da je 2016. godina proglašena godinom preduzetništva, što znači da će na nivou države biti vođena sveobuhvatna akcija podrške privatnim inicijativama ali i usvajanju principa preduzetništva kao načina mišljenja u ekonomiji, obrazovanju, kulturi i državnim politikama. U pogledu podrške start-up kompanijama, posebno mesto zauzimaće poslovni poduhvati mladih, žena i socijalno preduzetništvo.

Projekat "Moj prvi biznis" ima za cilj da učesnicima nasavremen i efikasan način pruži primenljiva i konkretna znanja i veštine iz oblasti koje su potrebne da bi se ostvarili u preduzetničkim vodama. Bitan korak na tom putu svakako je promocija i povezivanje sa onima koji su se već ostvarili kao uspešni preduzetnici.

Top