Преко милион евра из Брисела за реализацију међународних омладинских иницијатива из Републике Србије

Извршној агенцији у Бриселу је у овом року са подручја западног Балкана од укупно 171 поднетог пројекта, чак 101 предлог дошао из Републике Србије. Од 37 одобрених пројеката, 21 пројекат који ће се бавити социјалном инклузијом, интеркултуралним учењем, запошљавањем младих, развојем омладинског рада, одрживим развојем, предузетништвом и оснаживањем младих из осетљивих група, је из Републике Србије и биће подржани укупно са 1.039.231 евром. На овај начин, удружења из наше земље су наставила успех остварен прошле године, када је Европска унија у оквиру омладинске компоненте програма Еразмус+ подржала у Републици Србији са укупно 1,5 милиона евра 35 међународних омладинских пројеката или чак 58% свих одобрених пројеката на Балкану, чиме је Република Србија била најуспешнија земља Балкана у Еразмус+ програму у 2015. години.

Наглашавамо да Србија тренутно има 40 акредитованих /лиценцираних удружења и канцеларија за младе за учешће у Европском волонтгтерском сервису.

Детаљније информације о успеху наших удружења, као и листа подржаних пројеката из Србије у првом кругу у 2016. години, доступне су на званичном сајту Еразмус+.

Top