Preko milion evra iz Brisela za realizaciju međunarodnih omladinskih inicijativa iz Republike Srbije

Izvršnoj agenciji u Briselu je u ovom roku sa područja zapadnog Balkana od ukupno 171 podnetog projekta, čak 101 predlog došao iz Republike Srbije. Od 37 odobrenih projekata, 21 projekat koji će se baviti socijalnom inkluzijom, interkulturalnim učenjem, zapošljavanjem mladih, razvojem omladinskog rada, održivim razvojem, preduzetništvom i osnaživanjem mladih iz osetljivih grupa, je iz Republike Srbije i biće podržani ukupno sa 1.039.231 evrom. Na ovaj način, udruženja iz naše zemlje su nastavila uspeh ostvaren prošle godine, kada je Evropska unija u okviru omladinske komponente programa Erazmus+ podržala u Republici Srbiji sa ukupno 1,5 miliona evra 35 međunarodnih omladinskih projekata ili čak 58% svih odobrenih projekata na Balkanu, čime je Republika Srbija bila najuspešnija zemlja Balkana u Erazmus+ programu u 2015. godini.

Naglašavamo da Srbija trenutno ima 40 akreditovanih /licenciranih udruženja i kancelarija za mlade za učešće u Evropskom volontgterskom servisu.

Detaljnije informacije o uspehu naših udruženja, kao i lista podržanih projekata iz Srbije u prvom krugu u 2016. godini, dostupne su na zvaničnom sajtu Erazmus+.

Top