ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О НАЦРТУ ЗАКОНА О СПОРТУ

Јавна расправа о Нацрту закона о спорту спроводиће се у периоду од 20. априла 2015. године до 1. јуна 2015. године за представнике свих државних органа, кровних невладиних организација, као и за све заинтересоване субјекте, правна и физичка лица која учествују у систему спорта, представнике Заштитника грађана Републике Србије, Повереника за доступност информација од јавног значаја и Повереника за заштиту равноправности, стручну јавност и друге заинтересоване учеснике.

Термини и места за одржавање Јавне расправе о Нацрту закона о спорту су:

23. априла у Косовској Митровици са почетком у 15.00 часова, 24. априла у Новом Пазару са почетком у 12.00 часова, 29. априла у Сомбору са почетком у 13.00 часова, 30. априла у Бору са почетком у 14.00 часова, 4. маја у Крагујевцу са почетком у 12.00 часова, Скупштина града (Трг Слободе бр. 3), 7. маја на Златару са почетком у 14.00 часова, Хотел "Панорама", 11. маја у Новом Саду са почетком у 13.00 часова, Факултет спорта и физичког васпитања (Ловћенска бр. 16),
13. маја у Нишу са почетком у 13.00 часова, велика сала Скупштине града (Трг Николе Пашића)
18. маја у Суботици са почетком у 13.00 часова, Велика већница Градске куће (Трг Слободе бр. 1)
20. маја у Београду са почетком у 12.00 часова, Скупштина града Београда (Трг Николе Пашића бр. 6)

Текст Нацрта закона о спорту можете преузети ОВДЕ, а Образложење  ОВДЕ.

Учесници јавне расправе позивају се да у назначеном року достављају предлоге, сугестије, иницијативе и коментаре на електронску адресу zakon.sport@mos.gov.rs путем обрасца за коментаре који се може преузети ОВДЕ, односно  писаним  путем  на  адресу  Министарства омладине  и спорта, са назнаком „За Нацрт закона о спорту”, Булевар Михајла Пупина број 2, 11000 Београд.

Након завршетка јавне расправе Министарство омладине и спорта ће анализирати све  сугестије учесника  у  јавној  расправи  и  сачинити  извештај  о  спроведеној  јавној расправи који ће објавити на својој интернет страници и Порталу е-управе најкасније у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе.

Све примедбе и сугестије на Нацрт закона о спорту можете доставити на мејл: zakon.sport@mos.gov.rs.

С обзиром на значај овог закона за систем спорта, уверени смо да ћете својим личним учешћем, активним приступом и присуством на јавним расправама допринети да овај Закон унапреди и побољша наш систем спорта, што је наш заједнички циљ.

Top