Потписан уговор о финансирању 28. Београдског маратона

,,Скоро 5.000 тркача, међу којима ће бити учесника из целог света, говори о значају ове манифестације. Маратон је саставни део спортског живота Београда и наше земље. Брине ме податак да свако пето дете у Србији има прекомерну тежину. То је један од проблема са којима као министарство треба да се суочимо и да радимо на њему. Пружањем подршке оваквим манифестацијама, желимо да промовишемо спорт и рекреацију међу младима“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 Министар се захвалио и Атлетском Савезу Србије на сарадњи и похвалио њихове досадашње резултате у области ширења спортске инфраструктуре, и броја деце која крећу да се баве атлетиком. Атлетски Савез Србије је, према речима министра, показао да итекако брине о будућности атлетике и рекреације.

 Говорећи о Београдском маратону, министар Удовичић рекао је да се нада да ће ова манифестација и у будућности на улицама Београда окупљати велики број учесника.

 ,,Тиме шаљемо поруку да је Србија земља спорта, и да спортским догађајима и манифестацијама придајемо велики значај. Зато позивам све грађане да са децом и пријатељима ове суботе изађу на улице, учествују у некој од трка“, поручио је министар Удовичић.

 Београдски маратон биће одржан у суботу 18. априла, у 10.00 часова.

Top