Помоћник министра за омладину на отварању завршног јавног догађаја поводом кандидатуре Новог Сада за европску престоницу младих 2019

,,Министарство омладине и спорта и ове године подржало је кандидатуру Новог Сада за европску престоницу младих 2019. године и верујемо да ће Нови Сад добити ову важну титулу  као што је добио и титулулу европске престонице културе 2021. године. Министарство је улагало и наставиће да улаже у пројекте и активности усмерене ка побољшању квалитета живота младих и њиховом успешнијем професионалном развоју. До сада смо финансирали 109 пројеката удружења из Новог Сада са 152 милиона динара, а преко Фонда за младе таленте Републике Србије стипендирано и награђено је 1800 ученика и студената из овог града у износу од скоро 550 милиона динара. Чеситамо младима и градским властима што ће сутра отворити и Омладински клуб предвиђен Локалним акционим планом за младе Новог Сада и тиме омогућити боље услове за активно учешће младих у друштву и квалитетније провођење слободног времена“, истакла је помоћник министра.

Иницијатива ОПЕНС 2019 са градом Новим Садом организовала је на Тргу слободе 14. октобра презентацију омладинских садржаја које нуди Нови Сад  у циљу упознавања младих али и свих грађана Новог Сада о значају кандидатуре Новог Сада за европску престоницу младих 2019. Нови Сад је по други пут у најужем избору за добијање ове престижне титуле, а коначна одлука биће донета 16. новембра у Варни, који је номинован за еврпску престоницу младих 2017. године.

На свечаности су учествовали и представници 13 кровних омладинских организација чланица Европског омладинског форума, представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, градских власти као и 20 ОПЕНС волонтера, 100 представника омладинских удружења и удружења за младе са територије Новог Сада.

 

Top