Pomoćnik ministra za omladinu na otvaranju završnog javnog događaja povodom kandidature Novog Sada za evropsku prestonicu mladih 2019

,,Ministarstvo omladine i sporta i ove godine podržalo je kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu mladih 2019. godine i verujemo da će Novi Sad dobiti ovu važnu titulu  kao što je dobio i titululu evropske prestonice kulture 2021. godine. Ministarstvo je ulagalo i nastaviće da ulaže u projekte i aktivnosti usmerene ka poboljšanju kvaliteta života mladih i njihovom uspešnijem profesionalnom razvoju. Do sada smo finansirali 109 projekata udruženja iz Novog Sada sa 152 miliona dinara, a preko Fonda za mlade talente Republike Srbije stipendirano i nagrađeno je 1800 učenika i studenata iz ovog grada u iznosu od skoro 550 miliona dinara. Česitamo mladima i gradskim vlastima što će sutra otvoriti i Omladinski klub predviđen Lokalnim akcionim planom za mlade Novog Sada i time omogućiti bolje uslove za aktivno učešće mladih u društvu i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena“, istakla je pomoćnik ministra.

Inicijativa OPENS 2019 sa gradom Novim Sadom organizovala je na Trgu slobode 14. oktobra prezentaciju omladinskih sadržaja koje nudi Novi Sad  u cilju upoznavanja mladih ali i svih građana Novog Sada o značaju kandidature Novog Sada za evropsku prestonicu mladih 2019. Novi Sad je po drugi put u najužem izboru za dobijanje ove prestižne titule, a konačna odluka biće doneta 16. novembra u Varni, koji je nominovan za evrpsku prestonicu mladih 2017. godine.

Na svečanosti su učestvovali i predstavnici 13 krovnih omladinskih organizacija članica Evropskog omladinskog foruma, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, gradskih vlasti kao i 20 OPENS volontera, 100 predstavnika omladinskih udruženja i udruženja za mlade sa teritorije Novog Sada.

 

Top