Помоћница министра за омладину, Снежана Клашња посетила Караван „Дух младости“ у Новом Саду

Помоћница министра за омладину, Снежана Клашња посетила је јуче у Новом Саду још један догађај у оквиру Каравана „Дух младости“ који је у јулу кренуо у обилазак 33 општине/града у Србији у циљу промоције дуалног образовања, значаја бесплатног и редовног вежбања и промоције здравих стилова живота међу младима.

,,Министарство омладине и спорта финансијски је подржало Kараван “Дух младости” јер исти промовише активизам младих, здраве и спортске стилове живљења, омладинско предузетништво и дуално образовање. Караван путује по Србији да би разговарали са младима, професорима, родитељима, свима који желе да унапређују  Србију и стварају боље услове за живот и рад у њој. Са нама је и прометер каравана Давор Штефанек јер спортисти и сви млади који су успешни у науци, култури, уметности, привреди,  они који своје време проводе у волонтерским активностима су узори које промовишем и о којима желимо да медији више пишу. Желим и да Нови Сад, европска престоница младих буде узор и другим јединицама локалне самоуправе у развоју и спровођењу омладинске политике. Кроз финансирање пројеката удружења и јединица локалне самоуправе у циљу спровођење Национане стратегије за младе успели смо да се запосли 1000 младих, 1400 је било на стручној пракси а обуке за повећање запошљивости прошло је 14.000 младих. Отворено је 10 пословних икубатора, финансирано 22.600 младих талената преко Фонда за младе таленте Републике Србије. Отворено је 66 омладинских клубова, а до краја 2017. године имаћемо их 71, као и 39 теретана /малих спортских терена на отвореном.“, изјавила је Клашња.

Министарство омладине и спорта ће ускоро у сарадњи  са 10 локалних самоуправа и партнерима из Антодопинг агенције Србије, Завода за спорт и медицину спорта, цивилним и спортским сектором покренути иницијативу у циљу промоције активизма и подстицања здравих и безбедних стилова живота под слоганом „Искорачи и ТИ! Спортски. Здраво. Безбедно.“

На Каравану су се обратили и Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Вукашин Гроздановић, директор ОПЕНС-а Вукашин Гроздановић и Давор Штефанек, освајач златне медаље на Олимпијским играма у Рио 2016. и званични промотер каравана.

Top