Pomoćnica ministra za omladinu, Snežana Klašnja posetila Karavan „Duh mladosti“ u Novom Sadu

Pomoćnica ministra za omladinu, Snežana Klašnja posetila je juče u Novom Sadu još jedan događaj u okviru Karavana „Duh mladosti“ koji je u julu krenuo u obilazak 33 opštine/grada u Srbiji u cilju promocije dualnog obrazovanja, značaja besplatnog i redovnog vežbanja i promocije zdravih stilova života među mladima.

,,Ministarstvo omladine i sporta finansijski je podržalo Karavan “Duh mladosti” jer isti promoviše aktivizam mladih, zdrave i sportske stilove življenja, omladinsko preduzetništvo i dualno obrazovanje. Karavan putuje po Srbiji da bi razgovarali sa mladima, profesorima, roditeljima, svima koji žele da unapređuju  Srbiju i stvaraju bolje uslove za život i rad u njoj. Sa nama je i prometer karavana Davor Štefanek jer sportisti i svi mladi koji su uspešni u nauci, kulturi, umetnosti, privredi,  oni koji svoje vreme provode u volonterskim aktivnostima su uzori koje promovišem i o kojima želimo da mediji više pišu. Želim i da Novi Sad, evropska prestonica mladih bude uzor i drugim jedinicama lokalne samouprave u razvoju i sprovođenju omladinske politike. Kroz finansiranje projekata udruženja i jedinica lokalne samouprave u cilju sprovođenje Nacionane strategije za mlade uspeli smo da se zaposli 1000 mladih, 1400 je bilo na stručnoj praksi a obuke za povećanje zapošljivosti prošlo je 14.000 mladih. Otvoreno je 10 poslovnih ikubatora, finansirano 22.600 mladih talenata preko Fonda za mlade talente Republike Srbije. Otvoreno je 66 omladinskih klubova, a do kraja 2017. godine imaćemo ih 71, kao i 39 teretana /malih sportskih terena na otvorenom.“, izjavila je Klašnja.

Ministarstvo omladine i sporta će uskoro u saradnji  sa 10 lokalnih samouprava i partnerima iz Antodoping agencije Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta, civilnim i sportskim sektorom pokrenuti inicijativu u cilju promocije aktivizma i podsticanja zdravih i bezbednih stilova života pod sloganom „Iskorači i TI! Sportski. Zdravo. Bezbedno.“

Na Karavanu su se obratili i Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Vukašin Grozdanović, direktor OPENS-a Vukašin Grozdanović i Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio 2016. i zvanični promoter karavana.

Top