Помоћница министра Снежана Клашња у посети обреновачкој Канцеларији за младе

Канцеларија за младе из Обреновца једна је од првих канцеларија за младе отворених у Србији и својим дугим постојањем и активним учешћем у великом броју програма, који су у складу са циљевима Националне стратегије за младе, препозната је као добар стратешки партнер Министарства омладине и спорта у побољшању квалитета живота младих. Са тим у вези, посебно је значајно да су млади из локалне средине, донатори и локалне власти заједничким снагама успели да поново оживе место на коме ће млади моћи квалитетно да проводе своје слободно време.

У новопремљеном простору у приземљу Спортско-културног центра „Обреновац" одржан је скуп у знак захвалности свим младима који су волонтерским радом помогли да се Канцеларија за младе Обреновац обнови, донаторима који су подржали реконструкцију простора и представницима локалних институција и Министарства омладине и спорта, који су својим учешћем помогли и сви заједно допринели да потребе младих не остану занемарене, посебно у периоду након елементарне непогоде која је задесила општину Обреновац.

Присутнима се поред Душка Крстића, координатора Канцеларије за младе, представнице Фондације за младе Обреновца  Бојане Миковић и Николе Микашиновића, представника организације "Solidar Suisse", обратила и помоћница министра за омладину у Министарству омладине и спорта Снежана Клашња и изразила своје велико задовољство постигнутим резултатима.

У свом обраћању нагласила је и то да ће Министарство омладине и спорта наставити да подржава и подстиче све иницијативе на локалном нивоу чији је циљ директан рад на добробити младих и жељу да у 2015. години, при Канцеларији за младе, буде оформљен и званично отворен и омладински клуб, како би млади из општине Обреновац били у ситуацији да још боље и квалитетније живе.

       
Top