Почео трећи циклус програма "AmChamps - млади лидери промена"

Програм су отворили помоћница министра омладине и спорта Снежана Клашња, први потпредседник AmChamp-а Милош Ђурковић, регионални директор канцеларије Универзитета Шефилд др Николаос Димиатриадис, и менаџерке овог програма Тина Костић и Милица Самарџић, поздравивши 46 полазника нове генерације програма.

Снежана Клашња је нагласила да млади морају бити активни како би добили прилику код потенцијалних послодаваца, као и да су образовање и партиципација међу кључним факторима за смањење проблема незапослености. „Врло је важно пружити могућност младима да стекну самопоуздање и оснаже своју креативност, како би на што бољи начин ушли у пословне воде“, истакла је Клашња.

Снежана Клашња, AmChamps

У AmChamps програму учествују 23 успешна, пажљиво одабрана студента који ће радити у пару са 23 успешна млада менаџера – ментора. Предавачи су топ менаџери компанија чланица AmChamp-а, који ће из прве руке пренети своје искуство, знање и вештине које су им биле потребне да постану и остану лидери. Током програма, учесници ће уз подстицање „out of the box” креативног размишљања добити прилику да оснаже своје лидерске и организационе способности, унапреде вештине рада у тиму, као и да стекну знања о развоју пословне стратегије и предузетништва.

Током церемоније отварања, одржан је и speed dating одабир менторских парова који ће кроз заједнички рад у новој генерацији „AmChamps“ имати прилику да се изборе за награде - похађање стручних пракси у водећим компанијама у Србији и стипендије за похађање МБА програма Универзитета Шефилд. 

И ове године, програм је подржало Министарство омладине и спорта, а свог представника у програму имаће и Фонд за младе таленте Републике Србије.

Top