Počeo treći ciklus programa "AmChamps - mladi lideri promena"

Program su otvorili pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja, prvi potpredsednik AmChamp-a Miloš Đurković, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Šefild dr Nikolaos Dimiatriadis, i menadžerke ovog programa Tina Kostić i Milica Samardžić, pozdravivši 46 polaznika nove generacije programa.

Snežana Klašnja je naglasila da mladi moraju biti aktivni kako bi dobili priliku kod potencijalnih poslodavaca, kao i da su obrazovanje i participacija među ključnim faktorima za smanjenje problema nezaposlenosti. „Vrlo je važno pružiti mogućnost mladima da steknu samopouzdanje i osnaže svoju kreativnost, kako bi na što bolji način ušli u poslovne vode“, istakla je Klašnja.

Snežana Klašnja, AmChamps

U AmChamps programu učestvuju 23 uspešna, pažljivo odabrana studenta koji će raditi u paru sa 23 uspešna mlada menadžera – mentora. Predavači su top menadžeri kompanija članica AmChamp-a, koji će iz prve ruke preneti svoje iskustvo, znanje i veštine koje su im bile potrebne da postanu i ostanu lideri. Tokom programa, učesnici će uz podsticanje „out of the box” kreativnog razmišljanja dobiti priliku da osnaže svoje liderske i organizacione sposobnosti, unaprede veštine rada u timu, kao i da steknu znanja o razvoju poslovne strategije i preduzetništva.

Tokom ceremonije otvaranja, održan je i speed dating odabir mentorskih parova koji će kroz zajednički rad u novoj generaciji „AmChamps“ imati priliku da se izbore za nagrade - pohađanje stručnih praksi u vodećim kompanijama u Srbiji i stipendije za pohađanje MBA programa Univerziteta Šefild. 

I ove godine, program je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a svog predstavnika u programu imaće i Fond za mlade talente Republike Srbije.

Top