Побољшање положаја младих задатак за цело друштво

„Млади се данас у Србији суочавају с бројним проблемима. Највећи, који за собом доноси и скоро све друге, јесте незапосленост. У Србији живи скоро милион и по младих људи од 15 до 30 година. Највећи део њих нема посао и не може самостално да се издржава. Као министар задужен за омладину, промену те суморне слике сматрам својим задатком. Морамо учинити све да свако од њих добије шансу да обезбеди бољи живот себи, својој породици и заједници, као и да има приступ квалитетном образовању и запослењу“, рекао је министар Удовичић отварајући манифестацију „Млади су увек у моди“ коју је поводом Међународног дана младих организовао градски Секретаријат за спорт и омладину.

Удовичић је истакао да је унапређење положаја младих, у свим аспектима њихових живота, обавеза целог друштва. „То није посао за само једно министарство, то је посао за све нас. Морамо да радимо брзо и ефикасно да би се проблеми решили што пре, јер млади нису само наша будућност, млади су садашњост Србије и заслужују да добију најбоље шансе да испуне све своје потенцијале. Зато је мисија Министарства омладине и спорта организовано и системско спровођење мера на националном, регионалном и локалном нивоу који имају за циљ побољшање положаја младих и квалитета њиховог живота“, казао је министар омладине и спорта и искористио прилику да позове „привреднике и све које су у прилици да се осврну око себе и кад год је то могуће пруже шансу сваком младом човеку, јер ће тако помоћи и доброј будућности Србије“.

Секретаријат за спорт и омладину организовао је обележавање Дана младих са циљем промоције мобилности младих и могућностима интеркултурног учења, културе ненасиља, равноправности и толеранције. На представљању програма усмерених на квалитетно провођење слободног времена и подстицање неформалног образовања говорио је и градоначелник Синиша Мали.

 
Top