Перуничић присуствовао андидопинг едукацији спортиста стипендиста

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је првој антидопинг едукацији спортиста и стипендиста у 2017. години, у Палати Србија.

Перуничић је истакао да Министарство омладине и спорта сваке године у сарадњи са Антидопинг агенцијом Србије организује едукацију  наших спортиста стипендиста, којих је тренутно 391.

„Према Уговору о стипендирању сви стипендисти Министарства су обавезни да у току године у којој им се иплаћује стипендија, присуствују на два семинара о последицама употребе допинга које организује Антидопинг агенција Србије. Наш циљ је да спортистима стипендистима кроз сталну комуникацију усадимо спортску културу и унапредимо систем спорта“, рекао је Перуничић.

Директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић-Весић подсетила је да та агенција већ дуги низ година едукује наше најбоље спортисте како не би имали и направили проблеме који могу потенцијално да буду опасни за њих.

Према њеним речима, најважније је деловати превентивно и едуковати спортисте како да правилно изаберу суплементе и шта је то што може бити потенцијално проблематично и опасно.

Стипендисти су у обавези да до 30. јуна 2017. године доставе доказе о обављеном првом антидопинг семинару, а доказ о обављеном другом антидопинг семинару до 30. новембра 2017. године.

Top