Peruničić prisustvovao andidoping edukaciji sportista stipendista

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je prvoj antidoping edukaciji sportista i stipendista u 2017. godini, u Palati Srbija.

Peruničić je istakao da Ministarstvo omladine i sporta svake godine u saradnji sa Antidoping agencijom Srbije organizuje edukaciju  naših sportista stipendista, kojih je trenutno 391.

„Prema Ugovoru o stipendiranju svi stipendisti Ministarstva su obavezni da u toku godine u kojoj im se iplaćuje stipendija, prisustvuju na dva seminara o posledicama upotrebe dopinga koje organizuje Antidoping agencija Srbije. Naš cilj je da sportistima stipendistima kroz stalnu komunikaciju usadimo sportsku kulturu i unapredimo sistem sporta“, rekao je Peruničić.

Direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović-Vesić podsetila je da ta agencija već dugi niz godina edukuje naše najbolje sportiste kako ne bi imali i napravili probleme koji mogu potencijalno da budu opasni za njih.

Prema njenim rečima, najvažnije je delovati preventivno i edukovati sportiste kako da pravilno izaberu suplemente i šta je to što može biti potencijalno problematično i opasno.

Stipendisti su u obavezi da do 30. juna 2017. godine dostave dokaze o obavljenom prvom antidoping seminaru, a dokaz o obavljenom drugom antidoping seminaru do 30. novembra 2017. godine.

Top