Перуничић: Министарство подржава развој бициклизма

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је конференцији у оквиру THE PEP партнерства у бициклизму (THE PEP – Transport, Environment and Health Pan European Program), у Старом двору.

Конференција је део Паневропског Програма за транспорт, животну средину и здравље, са представницима европских земаља које су озваничиле партнерство у бициклизму, након међународне конференције у Паризу 2014. године. Државе чланице успостављају сарадњу у бициклизму, иницирајући развој овог Плана, а главни координатори су Аустрија и Француска.

Перуничић је истакао да Министарство омладине и спорта подржава развој бициклизма, као и да дуги низ година има одличну сарадњу са Бициклистичким савезом Србије.

„Министарство омладине и спорта израдило је Стратегију развоја спорта у Републици Србији за период 2014 - 2018. године. Циљ Стратегије је доступност спорта свима, унапређење дечијег, школског и универзитетског спорта, развој спортске инфраструктуре и подизање броја спортских достигнућа“, рекао је државни секретар.

Према његовим речима, ову мисију Министарство спроводи кроз посебне програме спортских савеза, између осталог и Бициклистичког савеза и додао да подржава покренуту иницијативу и омасовљавање бављења бициклизмом, како професионалног, тако и рекреативног.

На конференцији су говорили и: државни секретари Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Министарства здравља Стана Божовић и Мехо Махмутовић, главни урбаниста Милутин Фолић, покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић и члан УО Бициклистичког савеза Србије Данијел Пантић.

Top