Peruničić: Ministarstvo podržava razvoj biciklizma

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je konferenciji u okviru THE PEP partnerstva u biciklizmu (THE PEP – Transport, Environment and Health Pan European Program), u Starom dvoru.

Konferencija je deo Panevropskog Programa za transport, životnu sredinu i zdravlje, sa predstavnicima evropskih zemalja koje su ozvaničile partnerstvo u biciklizmu, nakon međunarodne konferencije u Parizu 2014. godine. Države članice uspostavljaju saradnju u biciklizmu, inicirajući razvoj ovog Plana, a glavni koordinatori su Austrija i Francuska.

Peruničić je istakao da Ministarstvo omladine i sporta podržava razvoj biciklizma, kao i da dugi niz godina ima odličnu saradnju sa Biciklističkim savezom Srbije.

„Ministarstvo omladine i sporta izradilo je Strategiju razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014 - 2018. godine. Cilj Strategije je dostupnost sporta svima, unapređenje dečijeg, školskog i univerzitetskog sporta, razvoj sportske infrastrukture i podizanje broja sportskih dostignuća“, rekao je državni sekretar.

Prema njegovim rečima, ovu misiju Ministarstvo sprovodi kroz posebne programe sportskih saveza, između ostalog i Biciklističkog saveza i dodao da podržava pokrenutu inicijativu i omasovljavanje bavljenja biciklizmom, kako profesionalnog, tako i rekreativnog.

Na konferenciji su govorili i: državni sekretari Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Ministarstva zdravlja Stana Božović i Meho Mahmutović, glavni urbanista Milutin Folić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i član UO Biciklističkog saveza Srbije Danijel Pantić.

Top