Одржана панел дискусија у оквиру „Београдске академије предузетништва“

Испред Министарства омладине и спорта, учесницима скупа обратила се Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта истичући да је ово министарство препознало високу незапосленост као горући проблем младих те је управо због тога и први од циљева Националне стратегије за младе. У текућој години, проглашеној за Годину предузетништва, Министарство је издвојило 93 милиона динара за финансирање пројеката којима се стимулишу различити облици запошљавања, самозапошљавања и предузетништва. До сада је одобрено 37 пројеката а 9 је још у процедури доношења одлуке за финансирање. Поменуте пројекте реализују удружења младих и удружења за младе као и јединице локалне самоуправе. Поред финансирања пројеката Министарство ће на основу резултата истраживања „Анализа регулаторног оквира предузетништва три најперспективније делатности, са предлогом поједностављења пословања за младе предузетнике” реализованог у оквиру пројекта ПЕРФОРМ, упутити иницијативе надлежним ресорима за промене у регулаторном оквиру у циљу даљег подстицања омладинског предузетништва.

Поред Снежане Клашње, окупљеним учесницима петодневне обуке и радионица обратили су се и Драгомир Петронијевић, члан Градског већа и председник Савета за запошљавање, Љиљана Марковић испред Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београда, Тамара Јуренић испред Развојне агенције Србије и представници компанија НИС и Континентал Контитек.

slika2

Београдска академија предузетништва намењена је студентима Универзитета у Београду како би се упознали са различитим програмима Савета за запошљавање Града Београда. Тако млади на једном месту могу добити низ обука које се односе на програме пракси и запошљавања у државним и градским институцијама, програме Града Београда за подстицање младих и креативних људи, писање бизнис плана, добијање средстава за реализацију сопствене идеје и друго.

Top