Одржана конференција о омладинском раду у Србији и Естонији

У четвртак, 15.11.2019. одржана је SHERЕ конференција, у Новом Саду. Ову веб конференцију реализовао је НАПОР (Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада), у партнерству са Естонским омладинским центром (Estonian Youth Work Centre), као део пројекта ,,Youth work uprising beyong the boarders“, који  финансира  Фондација Темпус, кроз програм Еразмус +.

Конференцију је отворила саветница министра омладине и спорта, Снежана Клашња. Она је истакла значај пројекта за даљи развој и унапређивање омладинског рада у обе земље. ,,Резултати овог пројекта веома су важни за нас, као и размена добре праксе у омладинском раду Србије и Естоније, ради унапређивања истог, а посебно нас занима процес дигитализације у омладинском раду, са којим Естонија има доста искуства“, додала је Клашња.

Осим Снежане Клашње, на конференцији су, у уводном делу, говорили и представник Естонског омладинског центра, Каур Котси, као и директорка НАПОР-а, Јелена Стојановић.

Током пројекта који је почео 1. октобра 2018. године, а завршава се 30. новембра 2019. године, реализовне су петодневне студијске посете омладинских радника из Естоније и Србије у циљу размена искустава, упознавања са иновативним методама и алатима које омладински радници/це користе у свакој од земаља, као и упознавање са националним оквиром за развијање омладинског рада у партнерским земљама.Такође, у току је израда публикације која ће садржати примере добре праксе из обе земље.

Конференцији је присуствовало око 50 људи из Србије и Естоније.

 

 

Top