Одржана 8. седница Савета за младе

Осма седница Савета за младе одржана је 28. децембра 2017. године у Палати Србија.

Чланови Савета за младе су упознати са процесом израде Акционог плана за спровођење Националне стратегије за младе који ће важити за период 2018-2020. године. Њима је представљена екстерна евалуација Акционог плана за спровођење Националне стратегије за младе за период 2015-2017. године која ће служити као основ за израду наредног трогодишњег акционог документа. Савет је упознат са текућим и планираним активностима Фонда за младе таленте Републике Србије.

Помоћник министра, Снежана Клашња, рекла је на седници да ће Савет, поред рада у пленуму, наставити да ради и у тематским групама како би се унапредило стање у области омладине у три дефинисане области – активно учешће младих у друштву, планирање и спровођење омладинске политике на локалном нивоу и унапређивање нормативног оквира. Члан Савета, Ненад Јовановски из Савеза извиђача Србије, изнео је предлог активности тематске групе која ће радити на механизмима за унапређење активног учешћа младих у друштву а очекује се разрада активности и друге две тематске групе.

У погледу рада Фонда за младе таленте, Клашња је истакла да је и ове године повећан број стипендиста за студије у земљи за 50 и да ће се тај тренд наставити у наредним годинама.

Наредна седница Савета за младе планирана је за први квартал 2018. године.

Top