Одржан трећи састанак Националног комитета за борбу против говора мржње на интернету

Он је истакао задовољство активностима Комитета и поделио планове о прављењу стратегије за 2014. годину на националном нивоу, која ће обухватити сва релевантна министарства, али и омладинске активисте.

Регионални тренинг за јачање капацитета националних комитета за спровођење кампање за борбу против говора мржње на интернету организован уз подршку Савета Европе, уз учешће 30 представника националних комитета са Балкана, представљање кампање на летњим фестивалима у Србији (EXIT, LOVEFEST, Гитаријада) и вршњачке радионице за средњошколце у 14 градова широм земље, само су неке од реализованих активности посвећених даљој промоцији кампање и едукацији младих, а у циљу ефикасније борбе са негативним појавама у виртуелном свету.

Поред позитивних утисака које представници Комитета носе са Интернационалног форума за националне комитете у Бакуу, где је српска кампања представљена као пример добре праксе, као прилика за даље повезивање и размену искустава са колегама из Европе најављене су и конференције у Бриселу и Стразбуру, као и Конференција министара одговорних за медије и информисање земаља чланица Савета Европе (Београд,7-9.11.2013), на којој се очекује и значајнија улога Националног комитета.

Као реакција на појачано насиље међу децом и средњошколцима у Новом Саду, државни секретар најавио је да ће се наредни састанак Комитета одржати управо у том граду, а у плану је и акционо планирање за чланове Комитета, како би се припремио стратешки план за 2014. годину.

Top