Одржан први јавни спортски час у Кошутњаку

Спортски час одржан је у циљу бољег упознавања студената са идејом СОФА пројекта и спортовима који су бесплатно омогућени у оквиру истог, а њему су присуствовали чланови удружења СОФА и бројни студенти.

„Некада су нам деца одрастала са лоптом на игралишту. Као министру омладине и спорта али и као бившем спортисти, јако ми је тешко када видим празне паркове и децу која одрастају уз рачунаре и таблете. Није само реч о спорту – реч је о свему ономе што уз спорт иде- дружење, пријатељства, успеси“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Министар је додао да СОФА-у подржава јер жели да омасови спорт и да мотивише децу да се баве истим, као и да у овом случају велике чланарине неће бити разлог одустајања деце од спорта.

„Оно што је јако важно јесте да, осим што омогућава студентима бесплатну рекреацију, СОФА пружа могућност младим спортским стручњацима да покажу своја знања и вештине кроз активно учешће у организовању и спровођењу спортских активности. Овим пројектом промовишемо волонтеризам и активизам, здрав начин живота, спортски дух и тимски рад, укључујемо младе у организовање догађаја“, изјавио је Удовичић.

Неки од спортова које СОФА омогућава студентима су одбојка, трчање, кошарка, ватерполо, пливање, рукомет, одбојка на песку, аеробик, итд. Поред наведених, добро познатих спортова, СОФА студентима омогућава бављење и неуобичајеним спортовима као што су салса, пилатес, бадминтон, кросфит, теквондо за девојке, веслање, сквош и многи други.

Top