Објављени Конкурси за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих за преосталих 6 група округа програма МЛАДИ СУ ЗАКОН током 2016. године

У оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, Ресурс центри програма су објавили Конкурсе за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих који су намењени младима из преосталих 6 група округа и то:

1. Средњебанатски, Севернобачки и Севернобанатски округ – Центар локалне демократије (Суботица) у сарадњи са Зрењанинском омладинском развојном организацијом, Канцеларијом за младе Града Суботице, Канцеларијом за младе општине Кикинда и Сомборским едукативним центром

2. Јужнобанатски и Београдски округ – Омладински Савез Србије (Београд) у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Стари Град - Београд, Европском Организацијаом Младих и Удружењем градских агитација и операција "УГАО"

3. Шумадијски и Поморавски округ – Удружење грађана за социјални развој – „Сунце“ (Крагујецац) у сарадњи са Удружењем за друштвени развој младих "Интерактив", Градом Крагујевац, општином Баточина, општином Кнић и Канцеларијом за младе општине Деспотовац 

4. Мачвански и Колубарски округ – Удружење грађана Светионик (Лозница) у сарадњи са Канцеларијом за младе Лозница и Канцеларијом за младе Осечина

5. Пиротски и Нишавски округ – ПРОАКТИВ (Ниш) у сарадњи са Удружењем грађана Пирот Е Публика, Канцеларијом за младе Града Ниша, Канцеларијом за младе Града Пирота, Савезом извиђача Града Ниша, Одредом извиђача „Ремизијана“ Бела Паланка, Канцеларијом за младе општине Бабушница, Канцеларија за младе општине Алексинац, Канцеларијом за младе оппштине Сврљиг и УГ „Поглед са југа“

6. Рашки округ и територија Косова и Метохије – Центар за развојну политику и сарадњу (Нови Пазар) у сарадњи са Удружењем младих Путоказ, Зубин Поток, Радио -телевизијом Нови Пазар и Канцеларијом за младе Нови Пазар

Смернице за конкурисање и образац за писање предлога омладинског волонтерског пројекта можете преузети за сваку групу округа. Рок за конкурисање је 15. јануар 2017. године.

Подсећамо да је завршена реализација 91 омладинског волонтерског пројекта из прве групе округа програма МЛАДИ СУ ЗАКОН који су финансирани током 2016. године. Резултате и информације о реализованим пројектима можете погледати на сајтовима Ресурс центара за те групе округа, и то:

1. Браничевски и Подунавски округОмладина ЈАЗАС-а Пожаревац (Пожаревац), у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Браничево-Подунавље, Позориштем ПАТОС Смедерево, ЈУ Дирекцијом за омладину и спорт Петровац на Млави, Градом Пожаревац, Општином Велико Градиште, Интернет порталом Е-Браничево, „Паланка Инфо“ – Паланачким новинама.

2. Јабланички и Пчињски округНародни парламент (Лесковац), у сарадњи са удружењем „Велес” из Владичиног Хана и канцеларијама за младе из Власотинца, Владичиног Хана, Врања и Трговишта.

3. Расински и Топлички округЕдукативни центар-Крушевац (Крушевац), у сарадњи са канцеларијама за младе из ових округа.

4. Златиборски и Моравички округФорум цивилне акције ФОРЦА (Пожега).

5. Западнобачки, Јужнобачки и Сремски округСомборски едукативни центар (Сомбор), у сарадњи са Новосадским хуманитарним центром (Нови Сад).

6. Борски и Зајечарски округОдред Извиђача Ђорђе Симеоновић, у сарадњи са Тимочким омладинским центром (Зајечар).

Програм МЛАДИ СУ ЗАКОН је национални програм Министарства омладине и спорта који има за циљ подстицање активизма, волонтирања и пружања подршке младима да допринесу бољем животу у месту у коме живе. До сада, од 2010. године када је покренут, финансирано је више од 1300 омладинских волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група уз стручну и техничку подршку Ресурс центара широм Србије, у износу од скоро 87 милиона динара.

У оквиру овогодишњег програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, осим омладинских волонтерских пројеката, широм Србије организује и 47 волонтерских кампова, који угошћавају младе волонтере из земље и света. Кроз пројекте Ресурс центара реализује се 12 волонтерских кампова, а 35 кроз пројекат „Национални програм волонтирања младих МЛАДИ СУ ЗАКОН” који спроводе Млади истраживачи Србије – Волонтерски сервис Србије, у сарадњи са Ресурс центрима и партнерским организацијама. Све информације о условима пријављивања за волонтерске кампове широм Србије можете преузети на интернет страници Националног програма волонтирања младих www.kampovi.mis.org.rs.

Средства за финансирање више од 180 омладинских волонтерских пројеката у укупном износу од 11 милиона динара и 47 волонтерских кампова у укупном износу од 4,5 милиона динара, обезебеђена су кроз Јавни позив Министарства омладине и спорта Републике Србије за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе.

Top