Министар Удовичић званично отворио радове на изградњи фискултурне сале у школи „Антон Скала“

У београдској Основној школи „Антон Скала“ данас је званично обележен почетак радова на изградњи фискултурне сале са пратећим садржајима.

Догађају, који се реализује у оквиру пројекта ИПА 2015 „Изградња, обнова и санација спортских објеката на територији Републике Србије“, присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић и амбасадор Делегације ЕУ у Србији, Њ. Е. Сем Фабрици.

„Велика ми је част и задовољство што сам данас овде са нашим драгим пријатељима и дугогодишњим сарадницима из Европске уније да на овај начин озваничим почетак радова на изградњи спортске сале. Наша деца, ученици ове школе, добиће савремено опремљену фискултурну салу са свим пратећим садржајима и салама за психомоторне активности и физиотерапију. Цео објекат је пројектован у складу са функционалним потребама ученика ове школе“, истакао је министар Удовичић током браћања присутнима.

„Циљ свих нас је да нашу децу усмеримо на прави пут, мотивишемо правим вредностима и окренемо спортском начину живота. Сигуран сам да ће из ове школе изаћи неки нови шампиони и да ћемо бити поносни на њих, као што смо данас поносни на Немању, бившег ученика ове школе, који је освојио низ награда на Специјалној олимпијади. Радујемо се његовим успесима као и успесима његових другова, јер они су истински хероји који нас мотивишу да радимо још више и боље. Желим још једанпут да се захвалим нашим пријатељима из Европске уније што подржавају нашу тежњу и жељу да Србија остане земља спорта и шампиона“, рекао је на крају Удовичић.

Вредност радова на изградњи фискултурне сале са пратећим садржајима у школи „Антон Скала“ је више од 537.000 евра и реализује се у оквиру поменутог пројекта који обухвата изградњу и реконструкцију 24 спортска објекта у 22 града и општине на територији целе Србије, укупне вредности 4,23 милиона евра.

 

Top