Ministar Udovičić zvanično otvorio radove na izgradnji fiskulturne sale u školi „Anton Skala“

U beogradskoj Osnovnoj školi „Anton Skala“ danas je zvanično obeležen početak radova na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima.

Događaju, koji se realizuje u okviru projekta IPA 2015 „Izgradnja, obnova i sanacija sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije“, prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ambasador Delegacije EU u Srbiji, Nj. E. Sem Fabrici.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde sa našim dragim prijateljima i dugogodišnjim saradnicima iz Evropske unije da na ovaj način ozvaničim početak radova na izgradnji sportske sale. Naša deca, učenici ove škole, dobiće savremeno opremljenu fiskulturnu salu sa svim pratećim sadržajima i salama za psihomotorne aktivnosti i fizioterapiju. Ceo objekat je projektovan u skladu sa funkcionalnim potrebama učenika ove škole“, istakao je ministar Udovičić tokom braćanja prisutnima.

„Cilj svih nas je da našu decu usmerimo na pravi put, motivišemo pravim vrednostima i okrenemo sportskom načinu života. Siguran sam da će iz ove škole izaći neki novi šampioni i da ćemo biti ponosni na njih, kao što smo danas ponosni na Nemanju, bivšeg učenika ove škole, koji je osvojio niz nagrada na Specijalnoj olimpijadi. Radujemo se njegovim uspesima kao i uspesima njegovih drugova, jer oni su istinski heroji koji nas motivišu da radimo još više i bolje. Želim još jedanput da se zahvalim našim prijateljima iz Evropske unije što podržavaju našu težnju i želju da Srbija ostane zemlja sporta i šampiona“, rekao je na kraju Udovičić.

Vrednost radova na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima u školi „Anton Skala“ je više od 537.000 evra i realizuje se u okviru pomenutog projekta koji obuhvata izgradnju i rekonstrukciju 24 sportska objekta u 22 grada i opštine na teritoriji cele Srbije, ukupne vrednosti 4,23 miliona evra.

 

Top