Министар Удовичић у посети Кикинди, Кањижи и Ади

У оквиру својих редовних посета локалним самоуправама, спортским организацијама и школама широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Кикинду, Кањижу, Аду и Мол. Током посете Севернобанатском округу министар је, у друштву покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте, разговарао са представницима локалних самоуправа, школа, младим спортистима и младима о важности даљег развоја спорта и спортске инфраструктуре и начинима за унапређење система спорта на локалу.

Министар је своју посету започео у Кањижи, где је обишао Спортско-рекреативни центар „Партизан” и  Пливачки клуб „Шарк”.

„Улагањем у развој спортске инфраструтуре спорт приближавамо и чинимо доступним свим грађанима и улажемо у здрав развој наше деце. Кањижа је препознала значај улагања у развој спорта, што смо имали прилику да се уверимо данас приликом посете СРЦ „Партизан”. Приликом дружења са младим пливачима разговарали смо о важности водених спортова пре свега за правилан физички развој и здравље, а сигуран да, уз подршку тренера и свакодневни рад, неће изостати ни спортски резултати”, изјавио је министар Удовичић.

Министар Удовичић је у Кикиди обишао Гимназију „Душан Васиљев” и Економско-трговачку школу и Рукометни клуб „Кикинда” и ученике и спортисте обрадовао новом спортском опремом и реквизитима.

„Циљ Министарства омладине и спорта је да из године у годину расте број деце широм наше Србије којима ће спорт бити доступан пре свега у фискултурним салама и школским игралиштима. Управо се ту и праве први спортски кораци и стварају будући шампиони и репрезентативци. Рукометаши и рукометашице су понос Кикинде, јер редовно постижу успехе и сврстали су се међу најбоље екипе Србије, али и Европе, што су резултати за поштовање. Управо су они најбољи пример и инспирација млађима да приступе спорту”, истакао је министар.

Након тога министар Удовичић посетио је Основну школу „Чех Карољ” у Ади и Фудбалски клуб „Бачка” у Молу, где је са основцима и младим фудбалерима разговарао o свим предностима које пружа спорт, а посебно о великим пријатељствима и дружењу који почињу на спортским теренима. Министар је истакао да се нада да ће им нова спортска опрема и спортски реквизити бити додатни мотив да на терену и у фискултурној сали проводе више времена.

„На стварању што бољих услова за бављење спортом на локалу и мотивацијом најмлађих да се баве физичком активношћу морамо радити заједно, јер само тако постижемо видљиве и жељене резултате. Зато настојимо да  мотивишемо све већи број деце и младих да физичка активност буде њихов свакодневни избор. Фудбалски клуб „Бачка” има традицију дугу преко 100 година, а управо нас и спортска историја обавезује да спорт негујемо и развијамо и стварамо нове генерације спортиста који ће наставити континуитет”, нагласио је министар Удовичић.

Top