Ministar Udovičić u poseti Kikindi, Kanjiži i Adi

U okviru svojih redovnih poseta lokalnim samoupravama, sportskim organizacijama i školama širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Kikindu, Kanjižu, Adu i Mol. Tokom posete Severnobanatskom okrugu ministar je, u društvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava, škola, mladim sportistima i mladima o važnosti daljeg razvoja sporta i sportske infrastrukture i načinima za unapređenje sistema sporta na lokalu.

Ministar je svoju posetu započeo u Kanjiži, gde je obišao Sportsko-rekreativni centar „Partizan” i  Plivački klub „Šark”.

„Ulaganjem u razvoj sportske infrastruture sport približavamo i činimo dostupnim svim građanima i ulažemo u zdrav razvoj naše dece. Kanjiža je prepoznala značaj ulaganja u razvoj sporta, što smo imali priliku da se uverimo danas prilikom posete SRC „Partizan”. Prilikom druženja sa mladim plivačima razgovarali smo o važnosti vodenih sportova pre svega za pravilan fizički razvoj i zdravlje, a siguran da, uz podršku trenera i svakodnevni rad, neće izostati ni sportski rezultati”, izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić je u Kikidi obišao Gimnaziju „Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovačku školu i Rukometni klub „Kikinda” i učenike i sportiste obradovao novom sportskom opremom i rekvizitima.

„Cilj Ministarstva omladine i sporta je da iz godine u godinu raste broj dece širom naše Srbije kojima će sport biti dostupan pre svega u fiskulturnim salama i školskim igralištima. Upravo se tu i prave prvi sportski koraci i stvaraju budući šampioni i reprezentativci. Rukometaši i rukometašice su ponos Kikinde, jer redovno postižu uspehe i svrstali su se među najbolje ekipe Srbije, ali i Evrope, što su rezultati za poštovanje. Upravo su oni najbolji primer i inspiracija mlađima da pristupe sportu”, istakao je ministar.

Nakon toga ministar Udovičić posetio je Osnovnu školu „Čeh Karolj” u Adi i Fudbalski klub „Bačka” u Molu, gde je sa osnovcima i mladim fudbalerima razgovarao o svim prednostima koje pruža sport, a posebno o velikim prijateljstvima i druženju koji počinju na sportskim terenima. Ministar je istakao da se nada da će im nova sportska oprema i sportski rekviziti biti dodatni motiv da na terenu i u fiskulturnoj sali provode više vremena.

„Na stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom na lokalu i motivacijom najmlađih da se bave fizičkom aktivnošću moramo raditi zajedno, jer samo tako postižemo vidljive i željene rezultate. Zato nastojimo da  motivišemo sve veći broj dece i mladih da fizička aktivnost bude njihov svakodnevni izbor. Fudbalski klub „Bačka” ima tradiciju dugu preko 100 godina, a upravo nas i sportska istorija obavezuje da sport negujemo i razvijamo i stvaramo nove generacije sportista koji će nastaviti kontinuitet”, naglasio je ministar Udovičić.

Top