Министар Удовичић са председником Светске и Европске карате федерације Антониом Еспинозом и репрезентацијом Србије у Поречу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас, на маргинама Европског првенства у Поречу, са председником Светске и Европске карате федерације Антониом Еспинозом и том приликом разговарао о даљој популаризацији каратеа на глобалном нивоу и спремности Републике Србије да буде домаћин међународних такмичења у том спорту.

Србија је удвостручила финансијска улагања у карате, при крају је изградња националног тренинг центра уз никада већу подршку и за све тренинг центре широм Србије, попут оног у коме управо тренира Јована Прековић у Аранђеловцу, који у целости задoвољава највише стандарде, што је, између осталог, посебно похвалио председник Еспиноза.

Саговорници су разговарали и о предстојећим Олимпијским играма у Токију и свим изазовима са којима се спортисти сусрећу у припремном периоду, као и о динамици вакцинације спортиста у нашој земљи, која је наишла на велике похвале Међународног олимпијског комитета.

Карате је један од спортова који окупља све више деце у Србији, а његова све већа популарност прати вишегодишњи низ међународних успеха наших каратиста у свим категоријама.

Такође, министар Удовичић је, у неформалном и директном разговору са нашим репрезантитивцима, охрабрио наше спортисте да не одустају од циља да освоје норме за Олимпијске игре, поделио са њима и лична спортска искуства и ставио још једном све капацитете Министарства омладине и спорта и њега лично на располагање управо свима њима.

Top