Ministar Udovičić sa predsednikom Svetske i Evropske karate federacije Antoniom Espinozom i reprezentacijom Srbije u Poreču

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas, na marginama Evropskog prvenstva u Poreču, sa predsednikom Svetske i Evropske karate federacije Antoniom Espinozom i tom prilikom razgovarao o daljoj popularizaciji karatea na globalnom nivou i spremnosti Republike Srbije da bude domaćin međunarodnih takmičenja u tom sportu.

Srbija je udvostručila finansijska ulaganja u karate, pri kraju je izgradnja nacionalnog trening centra uz nikada veću podršku i za sve trening centre širom Srbije, poput onog u kome upravo trenira Jovana Preković u Aranđelovcu, koji u celosti zadovoljava najviše standarde, što je, između ostalog, posebno pohvalio predsednik Espinoza.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju i svim izazovima sa kojima se sportisti susreću u pripremnom periodu, kao i o dinamici vakcinacije sportista u našoj zemlji, koja je naišla na velike pohvale Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Karate je jedan od sportova koji okuplja sve više dece u Srbiji, a njegova sve veća popularnost prati višegodišnji niz međunarodnih uspeha naših karatista u svim kategorijama.

Takođe, ministar Udovičić je, u neformalnom i direktnom razgovoru sa našim reprezantitivcima, ohrabrio naše sportiste da ne odustaju od cilja da osvoje norme za Olimpijske igre, podelio sa njima i lična sportska iskustva i stavio još jednom sve kapacitete Ministarstva omladine i sporta i njega lično na raspolaganje upravo svima njima.

Top