Министар Удовичић са директором Федералне Агенције за младе Русије, Алексејем Паламарчуком, о начинима продубљивања сарадње

Другог дана 6. ECOSOC (Економско-социјални савет Уједињених нација) омладинског форума УН у Њујорку,министар омладине и спорта Вања Удовичић наставља активно учешће на сесијама и у дискусијама, као и на билатералним састанцима  на маргинама форума.

На састанку са директором Федералне Агенције за младе Русије, Алексејем Паламарчуком, министар Удовичић је разговарао о начинима продубљивања сарадње потписаног Меморандума о сарадњи Русије и Србије у области омладине из октобра 2015. године.  Током састанка договорено је учешће Србије на Светском фестивалу за младе и студенте у Сочију који се одражава од 14-22. октобра 2017. године. Очекује се да ће на овом фестивалуузети учешће преко 100 држава што представља сјајну прилику за размену искустава и репрезентовање наше земље. Министру Удовичићу је упућен и позив да учествује на међународном министарском сатанку руководилаца ресора који се баве омладинском политиком, а који ће одржати на маргинама фестивала у Сочију.

Top