Ministar Udovičić sa direktorom Federalne Agencije za mlade Rusije, Aleksejem Palamarčukom, o načinima produbljivanja saradnje

Drugog dana 6. ECOSOC (Ekonomsko-socijalni savet Ujedinjenih nacija) omladinskog foruma UN u Njujorku,ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nastavlja aktivno učešće na sesijama i u diskusijama, kao i na bilateralnim sastancima  na marginama foruma.

Na sastanku sa direktorom Federalne Agencije za mlade Rusije, Aleksejem Palamarčukom, ministar Udovičić je razgovarao o načinima produbljivanja saradnje potpisanog Memoranduma o saradnji Rusije i Srbije u oblasti omladine iz oktobra 2015. godine.  Tokom sastanka dogovoreno je učešće Srbije na Svetskom festivalu za mlade i studente u Sočiju koji se odražava od 14-22. oktobra 2017. godine. Očekuje se da će na ovom festivaluuzeti učešće preko 100 država što predstavlja sjajnu priliku za razmenu iskustava i reprezentovanje naše zemlje. Ministru Udovičiću je upućen i poziv da učestvuje na međunarodnom ministarskom satanku rukovodilaca resora koji se bave omladinskom politikom, a koji će održati na marginama festivala u Sočiju.

Top