Министар Удовичић посетио општине Ада и Сента

У оквиру свог редовног обиласка локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Мол и Аду у општини Ада, као и Сенту, и том приликом разговарао са представницима општина, спортистима и спортским функционерима о специфичностима и важности даљег рада на развоју система спорта и унапређења перспективе младих.

Посету је започео у Основној школи „Новак Радонић“ у Молу, где се дружио са ученицима и младим фудбалерима ФК „Бачка“ из Мола. Министар је школи уручио вредан комплет опреме и реквизита за фискултурну салу, па ће 380 ученика од данас моћи да користи нове рукометне голове, кошеве, мреже и шпанере за одбојку, као и 40 лопти за наведене спортове. Фудбалском клубу је доделио комплет дресова и лопти.

„Спортска инфраструктура Аде задовољава потребе клубова, а реконструкцијом сале у школи 'Новак Радонић' биће комплетирана инфраструктура за спортове у затвореном. Радови почињу наредног месеца и обухватају реконструкцију сале и дворишта, изградњу мултифункционалних спортских терена, модернизацију грејања, итд. Стална подршка спортистима и младима је предуслов за њихов квалитетнији живот и рад, а самим тим и за сигурнију будућност и остварење снова, овде, у нашој Србији“, истакао је министар Удовичић.

У Ади се упознао са омладинским погоном Карате клуба „Потисје“, а затим упутио у Спортску халу „Сента“ у истоименом граду, где се дружио са спортистима ФК „Сента“ и младим рвачима РК „Сента“ и кроз отворен и срдачан разговор упознао са њиховим циљевима и изазовима са којима се сусрећу.

Посету Сенти, родном месту Стевана Сремца, окончао је у основној школи која носи његово име. Фискултурна сала ове образовне установе била је испуњена ученицима и спортистима КК „Сента“ и ОК „Сента“ који су желели да се упознају и друже са министром омладине и спорта. Том приликом је школи и поменутим клубовима уручио комплете спортске опреме и реквизита.

„Сента је родно место великог броја знаменитих личности, као и врхунских спортиста попут пливача Чабе Силађија, тенисера Ласла Ђерa, рвача Виктора и Мате Немеша... Веома је важно да млади из Сенте наставе ту дугу традицију бављења спортом, а на нама је да им то омогућимо и да их и даље мотивишемо. Најбољи начин за то је да се што више деце укључи у систем школског спорта и да им се обезбеди бесплатно бављење спортом“, закључио је министар Удовичић.

 

Top