Ministar Udovičić posetio opštine Ada i Senta

U okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Mol i Adu u opštini Ada, kao i Sentu, i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opština, sportistima i sportskim funkcionerima o specifičnostima i važnosti daljeg rada na razvoju sistema sporta i unapređenja perspektive mladih.

Posetu je započeo u Osnovnoj školi „Novak Radonić“ u Molu, gde se družio sa učenicima i mladim fudbalerima FK „Bačka“ iz Mola. Ministar je školi uručio vredan komplet opreme i rekvizita za fiskulturnu salu, pa će 380 učenika od danas moći da koristi nove rukometne golove, koševe, mreže i španere za odbojku, kao i 40 lopti za navedene sportove. Fudbalskom klubu je dodelio komplet dresova i lopti.

„Sportska infrastruktura Ade zadovoljava potrebe klubova, a rekonstrukcijom sale u školi 'Novak Radonić' biće kompletirana infrastruktura za sportove u zatvorenom. Radovi počinju narednog meseca i obuhvataju rekonstrukciju sale i dvorišta, izgradnju multifunkcionalnih sportskih terena, modernizaciju grejanja, itd. Stalna podrška sportistima i mladima je preduslov za njihov kvalitetniji život i rad, a samim tim i za sigurniju budućnost i ostvarenje snova, ovde, u našoj Srbiji“, istakao je ministar Udovičić.

U Adi se upoznao sa omladinskim pogonom Karate kluba „Potisje“, a zatim uputio u Sportsku halu „Senta“ u istoimenom gradu, gde se družio sa sportistima FK „Senta“ i mladim rvačima RK „Senta“ i kroz otvoren i srdačan razgovor upoznao sa njihovim ciljevima i izazovima sa kojima se susreću.

Posetu Senti, rodnom mestu Stevana Sremca, okončao je u osnovnoj školi koja nosi njegovo ime. Fiskulturna sala ove obrazovne ustanove bila je ispunjena učenicima i sportistima KK „Senta“ i OK „Senta“ koji su želeli da se upoznaju i druže sa ministrom omladine i sporta. Tom prilikom je školi i pomenutim klubovima uručio komplete sportske opreme i rekvizita.

„Senta je rodno mesto velikog broja znamenitih ličnosti, kao i vrhunskih sportista poput plivača Čabe Silađija, tenisera Lasla Đera, rvača Viktora i Mate Nemeša... Veoma je važno da mladi iz Sente nastave tu dugu tradiciju bavljenja sportom, a na nama je da im to omogućimo i da ih i dalje motivišemo. Najbolji način za to je da se što više dece uključi u sistem školskog sporta i da im se obezbedi besplatno bavljenje sportom“, zaključio je ministar Udovičić.

 

Top