Министар Удовичић отворио Мали сајам спорта у Вршцу и посетио спортисте из Ковина

У организацији Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, Спортског савеза Града Вршца и уз подршку локалне самоуправе, данас је у Вршцу одржан „Мали сајам спорта", који је отворио министар омладине и спорта Вања Удовичић.

„Велико ми је задовољство што смо данас у Вршцу где настављамо традицију одржавања малих сајмова спорта, које смо организовали до сада у више од 20 градова Србије. Мали сајмови спорта су места где деца и млади могу да се упознају са различитим спортским вештинама које им презентују спортисти. Циљ овакве манифестације је привући све наше грађане, посебно децу у систем спорта, било да се ради о професионалном бављењу спортом, било да је реч о рекреацији. Предуслов здравља на првом месту, а онда и наставак континуитета шампионских спортских резултата наше Србије јесте управо да све локалне заједнице препознају значај бављења спортом људи свих узраста, а услов за то је да спорт учинимо доступним свима. То је наш заједнички циљ и континуирано одржавање малих сајмова спорта има значајну улогу управо да остваримо тај циљ и да спорт буде здрава навика свих, али и животни избор неких нових великих шампиона из Вршца“ - истакао је министар омладине и спорта.    

Министар Удовичић је затим посетио ФК „Раднички“ из Ковина и обрадовао спортисте новом спортском опремом. 

„Данас смо дошли у општину Ковин да отворено разговарамо са представницима локалне самоуправе и спортистима и да се уверимо како функционишу локални клубови, да чујемо од тренера и спортиста  у којим условима се одвијају тренинзи и да заједно дођемо до најбољих решења како да унапредимо њихов рад. Врло је важно да спорт на локалном нивоу унапређујемо јер ту је база нашег и школског и рекреативног, али и врхунског спорта, а подстицај Министарства омладине и спорта огледа се пре свега у томе да локалним клубовима обезбедимо спортску опрему и реквизите  и да их подржимо у њиховим напорима да остваре своје циљеве” – закључио је министар Удовичић приликом посете Ковину. 

 
Top