Ministar Udovičić otvorio Mali sajam sporta u Vršcu i posetio sportiste iz Kovina

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Grada Vršca i uz podršku lokalne samouprave, danas je u Vršcu održan „Mali sajam sporta", koji je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u Vršcu gde nastavljamo tradiciju održavanja malih sajmova sporta, koje smo organizovali do sada u više od 20 gradova Srbije. Mali sajmovi sporta su mesta gde deca i mladi mogu da se upoznaju sa različitim sportskim veštinama koje im prezentuju sportisti. Cilj ovakve manifestacije je privući sve naše građane, posebno decu u sistem sporta, bilo da se radi o profesionalnom bavljenju sportom, bilo da je reč o rekreaciji. Preduslov zdravlja na prvom mestu, a onda i nastavak kontinuiteta šampionskih sportskih rezultata naše Srbije jeste upravo da sve lokalne zajednice prepoznaju značaj bavljenja sportom ljudi svih uzrasta, a uslov za to je da sport učinimo dostupnim svima. To je naš zajednički cilj i kontinuirano održavanje malih sajmova sporta ima značajnu ulogu upravo da ostvarimo taj cilj i da sport bude zdrava navika svih, ali i životni izbor nekih novih velikih šampiona iz Vršca“ - istakao je ministar omladine i sporta.    

Ministar Udovičić je zatim posetio FK „Radnički“ iz Kovina i obradovao sportiste novom sportskom opremom. 

„Danas smo došli u opštinu Kovin da otvoreno razgovaramo sa predstavnicima lokalne samouprave i sportistima i da se uverimo kako funkcionišu lokalni klubovi, da čujemo od trenera i sportista  u kojim uslovima se odvijaju treninzi i da zajedno dođemo do najboljih rešenja kako da unapredimo njihov rad. Vrlo je važno da sport na lokalnom nivou unapređujemo jer tu je baza našeg i školskog i rekreativnog, ali i vrhunskog sporta, a podsticaj Ministarstva omladine i sporta ogleda se pre svega u tome da lokalnim klubovima obezbedimo sportsku opremu i rekvizite  i da ih podržimo u njihovim naporima da ostvare svoje ciljeve” – zaključio je ministar Udovičić prilikom posete Kovinu. 

 
Top