Министар Удовичић и француски амбасадор Кошар – Обострана спремност за продубљивање сарадње у областима омладине и спорта

Јачање традиционалних пријатељских веза између Србије и Француске кроз интензивирање сарадње у областима омладине и спорта, као и припремни циклус пред Олимпијске игре у Паризу биле су теме данашњег састанка министра омладине и спорта Вање Удовичића и амбасадора Републике Француске у Србији Њ. Е. Пјера Кошара.

Министар Удовичић истакао је да је имплементација потписаног Меморандум о сарадњи у области спорта кроз размену знања и искустава  спортских стручњака двеју земаља, посебно у току пандемије, у обостраном интересу. Једна од тема састанка било је и обнављање сарадње између Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и француског Националног института за спорт у области врхунског спорта, посебно на пољу науке и технике. Саговорници су сумирали успехе српских и француских олимпијаца и параолимпијаца овог лета у Токију и разматрали посебне изазове са којима се организатори  Олимпијских и Параолимпијских игара у Паризу 2024. године сусрећу.

Министар Удовичић и француски амбасадор Кошар исказали су обострану спремност за формализацију сарадње у области омладине у скоријој будућности.

Top