Ministar Udovičić i francuski ambasador Košar – Obostrana spremnost za produbljivanje saradnje u oblastima omladine i sporta

Jačanje tradicionalnih prijateljskih veza između Srbije i Francuske kroz intenziviranje saradnje u oblastima omladine i sporta, kao i pripremni ciklus pred Olimpijske igre u Parizu bile su teme današnjeg sastanka ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i ambasadora Republike Francuske u Srbiji Nj. E. Pjera Košara.

Ministar Udovičić istakao je da je implementacija potpisanog Memorandum o saradnji u oblasti sporta kroz razmenu znanja i iskustava  sportskih stručnjaka dveju zemalja, posebno u toku pandemije, u obostranom interesu. Jedna od tema sastanka bilo je i obnavljanje saradnje između Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i francuskog Nacionalnog instituta za sport u oblasti vrhunskog sporta, posebno na polju nauke i tehnike. Sagovornici su sumirali uspehe srpskih i francuskih olimpijaca i paraolimpijaca ovog leta u Tokiju i razmatrali posebne izazove sa kojima se organizatori  Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine susreću.

Ministar Udovičić i francuski ambasador Košar iskazali su obostranu spremnost za formalizaciju saradnje u oblasti omladine u skorijoj budućnosti.

Top