ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ ДОДЕЛИО 333 СТИПЕНДИЈE ЗА СТУДИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ

На 103. писаној седници Фонда за младе таленте, одржаној 21. децембра 2021. године донета је Одлука о усвајању Листе добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2021/22. годину.

На овогодишњи конкурс Фонда, који је трајао од 27. септембра до 1. новембра 2021. године, пријавило се 364 кандидата, а једно лице поднело је део документације на Конкурс без пријаве. Од укупног броја пријављених кандидата 333 се налази на Листи добитника стипендије.

Листу добитника стипендије можете преузети ОВДЕ.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта додељено је више од 5.400 стипендија студентима Републике Србије који су наставили академско усавршавање у иностранству.

Обавештење о износу стипендије и терминима за закључење уговора биће послато добитницима стипендије електронским путем.

У случају да обевештење Радне групе не буде испоручено у сандучету електронске поште до среде 22. децембра до 12 часова, љубазно молимо све добитнике да провере сандуче са нежељеном поштом. Уколико обавештење не буде испоручено, потребно је да добитник стипендије пошаље упит на адресу fond.info@mos.gov.rs

Честитамо свим добитницима стипендије и желимо успешне студије и академско усавршавање на најбољим светским универзитетима!

Top