FOND ZA MLADE TALENTE DODELIO 333 STIPENDIJE ZA STUDIJE U INOSTRANSTVU

Na 103. pisanoj sednici Fonda za mlade talente, održanoj 21. decembra 2021. godine doneta je Odluka o usvajanju Liste dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2021/22. godinu.

Na ovogodišnji konkurs Fonda, koji je trajao od 27. septembra do 1. novembra 2021. godine, prijavilo se 364 kandidata, a jedno lice podnelo je deo dokumentacije na Konkurs bez prijave. Od ukupnog broja prijavljenih kandidata 333 se nalazi na Listi dobitnika stipendije.

Listu dobitnika stipendije možete preuzeti OVDE.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta dodeljeno je više od 5.400 stipendija studentima Republike Srbije koji su nastavili akademsko usavršavanje u inostranstvu.

Obaveštenje o iznosu stipendije i terminima za zaključenje ugovora biće poslato dobitnicima stipendije elektronskim putem.

U slučaju da obeveštenje Radne grupe ne bude isporučeno u sandučetu elektronske pošte do srede 22. decembra do 12 časova, ljubazno molimo sve dobitnike da provere sanduče sa neželjenom poštom. Ukoliko obaveštenje ne bude isporučeno, potrebno je da dobitnik stipendije pošalje upit na adresu fond.info@mos.gov.rs

Čestitamo svim dobitnicima stipendije i želimo uspešne studije i akademsko usavršavanje na najboljim svetskim univerzitetima!

Top