Друга генерација младих лидера

„Веома је битно створити прилике студентима да покажу своје способности у радном окружењу и на тај начин докажу потенцијалним послодавцима да имају потребне квалитете и знања да успешно уплове у пословне воде“, рекао је Удовичић у поздравном говору полазницима друге генерације AmCham програма.

Студенти завршних година Универзитета у Београду и менаџери компанија чланица AmCham ће наредних годину дана радити у паровима и развијати практичне пословне вештине кроз радионице, предавања и заједничке пројекате.

„Резултати које смо постигли до сада показују да су програми неформалног образовања и пракси неопходни како би млади лакше дошли до посла. Скоро половина наших шампиона наставило је своје усавршавање у компанијама чланицама AmCham а неки су добили и стални посао“, рекла је извршна директорка AmCham Маја Пишчевић.

Током церемоније отварања одржан је и одабир менторских парова који ће заједничким радом имати прилику да се изборе за награде ­ тромесечне стручне праксе у водећим компанијама у Србији и стипендије за похађање МБА програма и модула школе Cotrugli Buisness School.

Програм „AmCham ­ Млади лидери промена“ је покренула AmCham за модернизацију универзитетских програма како би били у складу са потребама пословне заједнице у Србији, а полазници имају прилику да годину дана стичу нова знања и пословне вештине и упознају искуства из прве руке од лидера водећих фирми у Србији.

У програму учествује и четворо стипендиста Фонда за младе таленте.

Top