Делегације Републике Србије на Светској конференцији о младима

Делегација Републике Србије учествоваће од 06. до 09. маја 2014. на Светској конференцији о младима, која се у организацији Министарства омладине и развоја вештина Шри Ланке одржава у Коломбу (Шри Ланка). Делегацију ће предводити помоћник министра за омладину, Снежана Клашња, а представници младих биће Милица Шкиљевић и Александар Линц-Ђорђевић.

Конференција има за циљ да окупи представнике владиног и невладиног сектора из 196 земаља, као и стручњаке за омладинска питања међународних организација, како би се кроз дијалог пронашли модалитети за квалитетније укључивање питања младих у циљеве Постразвојне агенде након 2015. године.

Током конференције, помоћник министра С.Клашња упознаће присутне са активностима и плановима у омладинском пољу у Републици Србији и представити примере добре праксе из наше земље.

Конференција ће резултирати усвајањем Декларације, усмерене ка томе да доносиоцима одлука из читавог света скрене пажњу на актуелне потребе и приоритете младих људи, уз предлог сета мера за наредни период.
Top